Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανοιχτή γραμμή της Ελλάδας με ΗΠΑ – Τι σηματοδότησε η επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανοιχτή γραμμή της Ελλάδας με ΗΠΑ – Τι σηματοδότησε η επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανοιχτή γραμμή της Ελλάδας με ΗΠΑ – Τι σηματοδότησε η επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ολοένα και πιο ισχυρές βάσεις στις οποίες αναπτύσσεται η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ αναδείχθηκαν μέσα από το πολύ θερμό κλίμα που επικράτησε την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στην τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν, την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, αλλά και τη διαβεβαίωσή του πως η σχέση των δύο χωρών θα είναι στενότερη από ποτέ κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας -ευελπιστούμε εντός του 2021-, σε κάθε περίπτωση όμως έχει τη σημασία του το γεγονός ότι η πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα έγινε σε μία στιγμή που ακόμη δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του κ. Μπάιντεν και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

«Κρίσιμος σύμμαχος»

Το στίγμα των διαθέσεων του κ. Μπάιντεν σε ό,τι αφορά τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αποτυπώθηκε και στην επισήμανσή του, τόσο δημοσίως όσο και κατά τη συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη, ότι η Ελλάδα «είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων». Εχει δε τη σημασία του και το γεγονός ότι μιλώντας σε εκδήλωση με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας μετά την επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη, επανέλαβε τη δέσμευση «να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα».

Η «αξιοζήλευτη» θέση του κ. Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε., στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός πρόεδρος, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπάιντεν δεν πέρασε απαρατήρητη και από διεθνή μέσα, όπως το Politico.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!