Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Στις 9 ξεκινούν τα δρομολόγια
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Στις 9 ξεκινούν τα δρομολόγια

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Στις 9 ξεκινούν τα δρομολόγια

Στις 9.00 ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων μετά την απόφαση για αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΕΝΕΝ.

Αίσια ήταν η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν στα πλοία , μεταξύ αυτών και το «blue star delos» να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Τα πλοία που δεν έφυγαν ενώ έπρεπε να έχουν φύγει, θα αναχωρήσουν στις 9. Πολλοί επιβάτες είχαν μαζευτεί στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να δει τι θα γίνει με το δρομολόγιό τους.

Τελικά, μετά και από επαφές με το υπ. Ναυτιλίας, η ΠΕΝΕΝ έκανε πίσω, και ανέστειλε την απεργία.

Υπενθυμίζεται πως τα υπόλοιπα σωματεία της ΠΝΟ είχαν μεταφέρει την απεργία για τις 10 του μήνα, την ημέρα δηλαδή που την κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η ένταση δεν έλειψε, με τους πολίτες που περιμένουν στην ουρά να έχουν εκνευριστεί και να ζητούν από τους λιμενικούς να απομακρύνουν τα μέλη της ΠΕΝΕΝ που έχουν μπλοκάρει την επιβίβαση στο πλοίο. Ωστόσο δεν υπήρξαν επεισόδια.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!