Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αναζητώντας εμβόλιο για το «χειρότερο σενάριο»
[Ελεύθερος Τύπος]: Αναζητώντας εμβόλιο για το «χειρότερο σενάριο»

[Ελεύθερος Τύπος]: Αναζητώντας εμβόλιο για το «χειρότερο σενάριο»

Η επόμενη γενιά εμβολίων δοκιμάζεται ήδη και βασίζεται στα Τ-λεμφοκύτταρα

Αυτό που όλοι οι επιδημιολόγοι φοβούνται είναι μια μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που θα είναι τόσο δυνατή και ραγδαία, η οποία θα μπορούσε να «γονατίσει» τον πλανήτη.

Στον αγώνα, λοιπόν, ενάντια στις αναδυόμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2, οι ερευνητές αναζητούν – πέρα από τα αντισώματα – και «όπλα» που μπορεί να μας δώσει ίδιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να εξασφαλίσουμε μακράς διάρκειας και αποτελεσματική προστασία από την λοίμωξη COVID-19.

Με ζητούμενο την ανοσία «μακράς διαρκείας»

Η ανησυχία για εμφάνιση παραλλαγών του SARS-CoV-2, ανθεκτικών στα μέχρι σήμερα διαθέσιμα εμβόλια, έχουν στρέψει, λοιπόν, το ενδιαφέρον στις «εφεδρείες» του ανθρώπινου οργανισμού, δηλαδή τα Τ – λεμφοκύτταρα, τα οποία μας προστατεύουν από κλασικούς ιούς. Θα μπορούσαμε, άραγε, να τα ενεργοποιήσουμε σε τέτοιο βαθμό που να εξοντώνουν και τον νέο κορωνοϊό;

Αναζητώντας την απάντηση, οι ανά τον κόσμο ερευνητές αναλύουν τα διαθέσιμα δεδομένα, ψάχνοντας για ενδείξεις ότι τα Τ – λεμφοκύτταρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διατήρηση μια διαρκούς ή έστω μακράς διάρκειας ανοσίας.

Εμβόλια επόμενης γενιάς

Ήδη, ορισμένοι ερευνητές που αναπτύσσουν εμβόλια για τον SARS-CoV-2, αναζητούν τρόπους για την ανάπτυξη εμβολίων επόμενης γενιάς που θα διεγείρουν αποτελεσματικότερα τα Τ-λεμφοκύτταρα του οργανισμού μας.

Μάλιστα, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Καλιφόρνια σχεδιάζει ένα τέτοιο πειραματικό εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!