Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός ουσίας και όχι τιμωρίας – Όλα τα νέα πρόσωπα
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός ουσίας και όχι τιμωρίας – Όλα τα νέα πρόσωπα

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός ουσίας και όχι τιμωρίας – Όλα τα νέα πρόσωπα

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μήνυμα συνέχειας σε ό,τι αφορά το θετικό μέχρι σήμερα κυβερνητικό έργο, με ταυτόχρονη προσαρμογή στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου, αλλά και με επιδίωξη να δοθεί νέα ώθηση σε υπουργεία που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος την τελευταία διετία, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, αλλά και μια δομική αλλαγή, όπως η συγκρότηση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που αν δεν τορπιλιζόταν από την ακραία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκάλεσε την υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, θα συνιστούσε κορυφαίο δείγμα συναινετικής πρωτοβουλίας σε έναν τομέα που δεν έχει πολιτικό χρώμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για έναν ανασχηματισμό των «ανοιχτών μετώπων», τον οποίο χαρακτηρίζουν «προωθητικό» και όχι «τιμωρητικό». Είναι ωστόσο σαφές ότι πρόκειται για έναν ανασχηματισμό που δίνει πολιτικό περιεχόμενο και στη «συγγνώμη» που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για λάθη και παραλείψεις κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών. Οπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές μετά την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «όταν γίνεται μια μεγάλη καταστροφή, υπάρχει πάντοτε μια αντικειμενική ευθύνη που την έχει ο πολιτικός προϊστάμενος».

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτικού κόστους, αφενός όταν κάτι δεν έχει πάει καλά και αφετέρου όταν μια κυβέρνηση κάνει το σωστό έστω και αν γνωρίζει ότι υπάρχει πολιτικό κόστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!