Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Γιατί δεν είναι ώρα ακόμη – Τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Γιατί δεν είναι ώρα ακόμη – Τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Γιατί δεν είναι ώρα ακόμη – Τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μετά τη ΔΕΘ θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγκαιότητά του έχει αποφασισθεί, ωστόσο καθοριστικό ρόλο, ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής του, παίζουν δυο παράμετροι:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις, θέλει να υπάρχει καθαρό πολιτικό τοπίο, όταν θα πάει στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση της χώρας μετά την πανδημία. Επομένως, λογικό είναι να θέλει να αποφύγει οποιουσδήποτε περισπασμούς ενδεχομένως δημιουργηθούν, λόγω των αλλαγών στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά στο ότι υπάρχουν κρίσιμα υπουργεία τα οποία, είτε λόγω του αντικειμένου τους είτε λόγω των νομοθετικών εκκρεμοτήτων που έχουν, δεν μπορούν να αλλάξουν ηγεσία μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι τουλάχιστον «τρία υπουργεία αιχμής», τα οποία, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, δεν μπορεί να «πειραχτούν» πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Αυτές οι δυο παράμετροι αποδυναμώνουν σημαντικά το σενάριο ενός ανασχηματισμού κοντά στα δεύτερα γενέθλια της κυβέρνησης, τον Ιούλιο.

Ανασχηματισμός: Κρίσιμες αποφάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις του και κυρίως ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι «εκλογική κυβέρνηση», υπό την έννοια ότι θα είναι η κυβέρνηση με την οποία θα πάει στις εκλογές του 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!