Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Έντονη η φημολογία ότι ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τις αποφάσεις του – Ολες οι πληροφορίες
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Έντονη η φημολογία ότι ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τις αποφάσεις του – Ολες οι πληροφορίες

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανασχηματισμός: Έντονη η φημολογία ότι ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τις αποφάσεις του – Ολες οι πληροφορίες

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει εκτός από τις σημαντικές αλλαγές προσώπων που θα φέρει, είναι πιθανόν να έχει και δομικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης. Θεωρείται π.χ. πιθανόν να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του «επιτελικού κράτους».

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει «μετρήσει» και «αποτιμήσει» την αποτελεσματικότητα αλλά και τη συμπεριφορά κυρίως εξωκοινοβουλευτικών προσώπων τα οποία εμπιστεύτηκε, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και έχει πάρει τις αποφάσεις του. Κάποιοι τεχνοκράτες με καλά βιογραφικά φαίνεται πως αντιμετώπισαν με αλαζονεία και ως «τσιφλίκι» τους τις σημαντικές αρμοδιότητες που τους εκχώρησε ο πρωθυπουργός. Ενώ επέδειξαν έλλειψη πολιτικού κριτηρίου και επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά και περίσσεια ελιτισμού.

Με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να φέρεται αποφασισμένος να δώσει περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα στην κυβέρνηση, υπουργοποιώντας βουλευτές και απομακρύνοντας εκείνα τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στο Μ. Μαξίμου και κυρίως στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι μόνοι αμετακίνητοι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούνται ο διευθυντής του γραφείου του Γρ. Δημητριάδης και ο λογογράφος και σύμβουλός του Γ. Βλαστάρης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!