Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αναδρομικά κληρονόμων: Οδηγός για το πώς θα τα εισπράξουν
[Ελεύθερος Τύπος]: Αναδρομικά κληρονόμων: Οδηγός για το πώς θα τα εισπράξουν

[Ελεύθερος Τύπος]: Αναδρομικά κληρονόμων: Οδηγός για το πώς θα τα εισπράξουν

Κώστας Κατίκος

Νέος γύρος αναδρομικών για εκατοντάδες χιλιάδες κληρονόμους έρχεται μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις για επιστροφές των περικοπών που επιβλήθηκαν σε επικουρικές συντάξεις θανόντων συνταξιούχων, για τα Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων και για τις επιστροφές ΕΑΣ σε συντάξεις του Δημοσίου.

Στον νέο γύρο αναδρομικών οι κληρονόμοι που τα δικαιούνται θα είναι πολύ περισσότεροι από όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά του 11μήνου από τις αντισυνταγματικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, τα αναδρομικά 11μήνου εισέπραξαν σε τέσσερις πληρωμές (Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου 2021) περίπου 143.000 κληρονόμοι για λογαριασμό 68.000 θανόντων συγγενών τους που είχαν -όταν ήταν εν ζωή- τις αντισυνταγματικές περικοπές στις συντάξεις τους.

Στις 16 Ιουνίου θα γίνει άλλη μια έκτακτη πληρωμή αναδρομικών στους κληρονόμους 4.130 θανόντων συνταξιούχων, για τους οποίους οι αιτήσεις των κληρονόμων εξετάζονται από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις με πολλούς κληρονόμους που δεν υφίστανται ή με αλληλεπικαλυπτόμενες δηλώσεις κ.λπ. Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι σε επικοινωνία με τους αιτούντες κληρονόμους για την προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, όπου αυτό είναι απαραίτητο, και την άμεση εκκαθάριση των αιτήσεων, με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος και οι τελικοί δικαιούχοι να πληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

Οπως λοιπόν έγινε με τα αναδρομικά 11μήνου που οι επιστροφές των αντισυνταγματικών μειώσεων στις κύριες συντάξεις των θανόντων «μεταβιβάστηκαν» στους κληρονόμους τους, έτσι θα γίνει και με τα νέα αναδρομικά που έρχονται στο επόμενο διάστημα!

Το βέβαιο είναι πως τα αναδρομικά έχουν κλειδώσει για τις επικουρικές συντάξεις και για την ΕΑΣ στις συντάξεις του Δημοσίου, ενώ είναι πολύ κοντά και τα αναδρομικά από τα Δώρα κύριων και επικουρικών συντάξεων, για τα οποία αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ μέσα στον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!