Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αmazon: Με αισθητήρες, κάμερες και 30 μόνο υπαλλήλους το σούπερ μάρκετ χωρίς… ταμεία στο Λονδίνο – Πως θα πληρώνουν οι πελάτες
[Ελεύθερος Τύπος]: Αmazon: Με αισθητήρες, κάμερες και 30 μόνο υπαλλήλους το σούπερ μάρκετ χωρίς… ταμεία στο Λονδίνο – Πως θα πληρώνουν οι πελάτες

[Ελεύθερος Τύπος]: Αmazon: Με αισθητήρες, κάμερες και 30 μόνο υπαλλήλους το σούπερ μάρκετ χωρίς… ταμεία στο Λονδίνο – Πως θα πληρώνουν οι πελάτες

ΑΛΙΚΗ ΚΟΤΖΙΑ

Ο όμιλος Αmazon επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ευρώπη και μάλιστα εγκαινίασε καταστήματα που εναρμονίζονται απόλυτα με την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Σούπερ μάρκετ χωρίς… ταμεία είναι το νέο εγχείρημα της Αmazon στο Δυτικό Λονδίνο. Για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο κατάστημα, οι πελάτες πληκτρολογούν έναν ειδικό κωδικό μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μέσω της ίδιας εφαρμογής, κάθε προϊόν που παίρνει ο καταναλωτής από τα ράφια χρεώνεται αυτομάτως στο λογαριασμό του.

Οταν ολοκληρώσει τις αγορές του ο πελάτης, φεύγει από το κατάστημα χωρίς να περάσει από ταμείο.

Το κατάστημα είναι δείγμα της σύγχρονης τεχνολογικής εποχής. Λειτουργεί με αισθητήρες και κάμερες και καταγράφει τα πάντα, ενώ οι υπάλληλοι που βρίσκονται στον τεράστιο χώρο δεν ξεπερνούν τους 30 – είναι επιφορτισμένοι με την ταξινόμηση αγαθών και την προετοιμασία τροφών.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν την Πέμπτη το πρωί έξω από το κατάστημα της Αmazon από περίεργούς καταναλωτές που ήθελαν να δουν πώς λειτουργεί το «κατάστημα του μέλλοντος». Ακόμη και στελέχη άλλων πολυκαταστημάτων πέρασαν από την πόρτα του νέου σούπερ μάρκετ για να κατανοήσουν τη λειτουργία του.

Το πρώτο εκτός ΗΠΑ

Το κατάστημα «Amazon Fresh» είναι το πρώτο που ανοίγει ο κολοσσός σε περιοχή εκτός των ΗΠΑ. Μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου στη Βρετανία φοβούνται ότι η νέα άφιξη θα προκαλέσει ανταγωνισμό και θα οδηγήσει ορισμένα πολυκαταστήματα σε κλείσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!