Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άλογα και λάμα στην… κούρσα για το αντι-Covid εμβόλιο
[Ελεύθερος Τύπος]: Άλογα και λάμα στην… κούρσα για το αντι-Covid εμβόλιο

[Ελεύθερος Τύπος]: Άλογα και λάμα στην… κούρσα για το αντι-Covid εμβόλιο

Αθηνά Σούτζου

Ιδιαίτερα ευρηματική γίνεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα στην προσπάθεια να ανακαλύψει σύντομα εμβόλιο ή φάρμακο για την πανδημία.

Ερευνητές στην Κόστα Ρίκα επιστράτευσαν αντισώματα αλόγων (!) προκειμένου να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές μιας φθηνής θεραπείας κατά του κορονοϊού.

Παρασκευασμένη από το ινστιτούτο «Clodomiro Picado» του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα, η θεραπεία με αντισώματα αλόγου, τα οποία τα ζώα ανέπτυξαν έπειτα από χορήγηση ένεσης με τον ιό Sars-Cov-2, πρόκειται να δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε στο Reuters ο Ρομάν Μακάγια, πρόεδρος του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο διαχειρίζεται τα δημόσια κέντρα Υγείας.

Οι Αρχές της Κόστα Ρίκα ευελπιστούν να μπορέσουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της θεραπείας ευρύτερα στα νοσοκομεία, αν τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης της μελέτης είναι ενθαρρυντικά. Παρόμοιες προσπάθειες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, ενώ στο Βέλγιο επιστήμονες χρησιμοποιούν λάμα.

Οι ερευνητές στην Κόστα Ρίκα υποστηρίζουν ότι η μέθοδός τους για τη θεραπεία της Covid-19 βασίζεται στην εμπειρία της χρήσης αντισωμάτων αλόγων για την παρασκευή αντιοφικών ορών.

Ανεπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να παράγουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Covid-19, ακόμη και πριν από το τέλος του χρόνου

Κάποιες έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες δισεκατομμυρίων ώστε να εξασφαλίσουν δόσεις υποψήφιων εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!