Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άλλοι σε καραντίνα και άλλοι σε Ντουμπάι και Αλπεις – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εξόδους των εορτών!
[Ελεύθερος Τύπος]: Άλλοι σε καραντίνα και άλλοι σε Ντουμπάι και Αλπεις – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εξόδους των εορτών!

[Ελεύθερος Τύπος]: Άλλοι σε καραντίνα και άλλοι σε Ντουμπάι και Αλπεις – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εξόδους των εορτών!

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε lockdown η χώρα, σε… έξαρση αλλά μειωμένες οι πτήσεις από και προς τη χώρα την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Περισσότεροι επιβάτες έφυγαν προς διάφορους προορισμούς, όπως… Ντουμπάι, Ελβετία και Αυστρία, για «ρεβεγιόν» και χειμερινές διακοπές στα χιονισμένα βουνά των Αλπεων, και λιγότεροι ήταν αυτοί που αφίχθηκαν στην «κλειδωμένη» Ελλάδα του κορονοϊού για την παραδοσιακή οικογενειακή συνένωση οικογενειών. Σε αυτούς που έφθασαν στη χώρα ανιχνεύτηκαν 22 κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων και 4 με μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που βρίσκονται σε καραντίνα και αναμένεται ο επανέλεγχός τους προκειμένου να βγουν από αυτή.

Σε χρονικό διάστημα 10 ημερών, από τις 24 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2021, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφθασαν 29.794 επιβάτες με 835 αεροπορικές πτήσεις και αναχώρησαν 838 πτήσεις με 31.335 επιβάτες. Δηλαδή 61.129 επιβάτες διακινήθηκαν συνολικά από τον διεθνή αερολιμένα, με 1.673 προγραμματισμένες και τσάρτερ αεροπορικές πτήσεις. Την παραμονή των Χριστουγέννων καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων και αναχωρήσεων από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφίχθηκαν 120 αεροπορικές πτήσεις με 4.966 επιβάτες και αναχώρησαν 119 πτήσεις με 4.624 επιβάτες. Ενδεικτικό της αύξησης ήταν η αμέσως επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, όπου έφθασαν στη χώρα 904 επιβάτες με 47 πτήσεις και έφυγαν 1.102 με 44 πτήσεις.

Για… ρεβεγιόν

Η σταδιακή αύξηση των αφίξεων αλλά κυρίως των αναχωρήσεων άρχισε να γίνεται ορατή από 27 έως και 30 Δεκεμβρίου 2020, όταν και παρατηρήθηκαν οι αυξημένες μετακινήσεις Ελλήνων προς Ντουμπάι, αλλά και για σκι σε χειμερινούς προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!