Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς του νέου ΑΣΕΠ – Οι διαδικασίες
[Ελεύθερος Τύπος]: Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς του νέου ΑΣΕΠ – Οι διαδικασίες

[Ελεύθερος Τύπος]: Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς του νέου ΑΣΕΠ – Οι διαδικασίες

ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ

Tην επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για τον νέο νόμο, ο οποίος εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του ΑΣΕΠ και καθιστά ταχύτερη και αντικειμενικότερη την επιλογή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με την ηγεσία του Συμβουλίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτός του εκσυγχρονισμού του ΑΣΕΠ συζήτησε και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, με το οποίο συναντήθηκε στη συνέχεια, το θέμα του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εσωτερικών, στο εξής θα δίνεται ειδικό βάρος στις γνώσεις σε σχέση με τα άλλα κριτήρια για μόνιμους, αλλά και συμβασιούχους. Αμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι από το 2022 να διεξάγεται ένας γραπτός διαγωνισμός μία φορά το χρόνο για προγραμματισμένες μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε γενικές ερωτήσεις που θα αφορούν το σύνολο των υποψηφίων αλλά και εξειδικευμένες ερωτήσεις ανάλογα με την ειδικότητα (π.χ. οικονομολόγοι, μηχανικοί κ.λπ.).

Επίσης, ένας γραπτός διαγωνισμός με γενικές ερωτήσεις θα γίνεται για υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για τους υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η διαδικασία παραμένει η ίδια.

Πέραν των ερωτήσεων, οι υποψήφιοι να απαντούν σε ειδικά δομημένο τεστ διακρίβωσης δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας, μέσω του οποίου θα γίνεται ένα πρώτο ξεκαθάρισμα, αφού οι υποψήφιοι που δεν θα περνούν το τεστ, θα κόβονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!