Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αλέξης Τσίπρας: Ναι μεν, αλλά… για βία και παραβατικότητα στα ΑΕΙ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αλέξης Τσίπρας: Ναι μεν, αλλά… για βία και παραβατικότητα στα ΑΕΙ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αλέξης Τσίπρας: Ναι μεν, αλλά… για βία και παραβατικότητα στα ΑΕΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το 2021 η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ξανά, προέβλεψε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το 2021 μπορεί να είναι ένα ακόμη έτος χρεοκοπίας για την Ελλάδα αν η κυβέρνηση συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ηλιόπουλος, αμφισβητώντας την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 4,5% το 2021, αλλά και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν να συντηρήσουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.

«Δυσφημεί τα πανεπιστήμια και πριμοδοτεί τα κολέγια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ο κ. Τσίπρας γυρίζει την πλάτη στην πραγματικότητα και δίνει εμμέσως συγχωροχάρτι σε όσους έχουν μετατρέψει τα δημόσια πανεπιστήμια σε χώρους βίας και ανομίας.

Εκανε λόγο για «υπαρκτά αλλά όχι γενικευμένα φαινόμενα» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει τα δημόσια ΑΕΙ ως κέντρα ανομίας και παραβατικότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια και πριμοδοτεί προκλητικά τα ιδιωτικά κολέγια.

«Προφανώς και ο ευαίσθητος χώρος της δημόσιας ανώτατης παιδείας, ο κατεξοχήν χώρος δημοκρατίας, ιδεών και μόρφωσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι χώρος βανδαλισμών, βίαιων πράξεων και παραβατικότητας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «φαινόμενα που υπάρχουν σε ορισμένα πανεπιστήμια και αμαυρώνουν τόσο την εικόνα της δημόσιας εκπαίδευσης όσο και την εικόνα του φοιτητικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά».

Τάχθηκε ωστόσο κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να δημιουργήσει ομάδα αστυνομικών χωρίς όπλα για τη φύλαξη των πανεπιστημίων, όπως τάχθηκε και κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να εξαλείψει το φαινόμενο εισαγωγής σε ΑΕΙ με βαθμό 1 ή 3.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!