Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ακίνητα: Τα 7 SOS στους φόρους των ενοικίων, τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες [παραδείγματα & πίνακας]
[Ελεύθερος Τύπος]: Ακίνητα: Τα 7 SOS στους φόρους των ενοικίων, τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες [παραδείγματα & πίνακας]

[Ελεύθερος Τύπος]: Ακίνητα: Τα 7 SOS στους φόρους των ενοικίων, τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες [παραδείγματα & πίνακας]

Γιώργος Παλαιτσάκης

Ιδιαίτερη προσοχή σε 7 σημαντικά σημεία της φορολογικής νομοθεσίας και της διαδικασίας υποβολής και συμπλήρωσης των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος πρέπει να επιδείξουν φέτος οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων.

Τα σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί ιδιαίτερα η προσοχή είναι, συγκεκριμένα, τα εξής:

1 Aυτόματη προσυμπλήρωση των ποσών των εισπραχθέντων ενοικίων στα έντυπα Ε1 και στα συνοδευτικά έντυπα Ε2 τα οποία θα υποβάλουν φέτος πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων. Τα στοιχεία για τα συμφωνηθέντα ενοίκια που έχουν ήδη συμπληρωθεί στις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτων, καθώς και τα στοιχεία για τα εισπραχθέντα και μη εισπραχθέντα ποσά ενοικίων που προκύπτουν από τις δηλώσεις COVID του 2020 θα μεταφερθούν αυτόματα και θα προσυμπληρωθούν σε αντίστοιχους κωδικούς στο έντυπο Ε2, αλλά και στο βασικό έντυπο Ε1. Τα ποσά που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των αναγκαστικών μειώσεων κατά 30% τουλάχιστον ή κατά 40%, δεν θα συμπεριληφθούν στα φορολογητέα ποσά και οι ιδιοκτήτες θα απαλλαγούν γι’ αυτά από τη φορολογία εισοδήματος, όπως ήδη προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

2 Θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τα ενοίκια που έμειναν ανείσπρακτα το 2020, λόγω άρνησης ή αδυναμίας των ενοικιαστών να τα καταβάλουν. Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπουν ότι στους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, οι οποίοι δεν εισέπραξαν ενοίκια από τους μισθωτές τους το 2020, η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα αυτά ποσά θα χορηγηθεί με μόνη προϋπόθεση την κοινοποίηση εξωδίκων στους μισθωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!