Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αγγλία: Γυναίκα έκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατ. λιρών από κοσμηματοπωλείο- Τα αντικατέστησε με…πέτρες
[Ελεύθερος Τύπος]: Αγγλία: Γυναίκα έκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατ. λιρών από κοσμηματοπωλείο- Τα αντικατέστησε με…πέτρες

[Ελεύθερος Τύπος]: Αγγλία: Γυναίκα έκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατ. λιρών από κοσμηματοπωλείο- Τα αντικατέστησε με…πέτρες

Μια γυναίκα έκλεψε διαμάντια συνολικής αξίας 4,2 εκατ. λιρών (4,86 εκατ. ευρώ) από κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο, περνώντας απαρατήρητη.

Η ρουμανικής καταγωγής Λούλου Λακάτος, ηλικίας 60 ετών, παρέστησε την γεμμολόγο (ειδικό στους πολύτιμους λίθους) και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να εξετάσει και να αξιολογήσει τα διαμάντια από κοντά. Η Λουκάτος «αξιολόγησε» επτά διαμάντια και έπειτα τα τοποθέτησε στην τσάντα της, φεύγοντας ανενόχλητη από το μαγαζί. Στη θέση των πολύτιμων λίθων είχε τοποθετήσει…βότσαλα.

«Τα διαμάντια εκλάπησαν χάρη στην δεξιοτεχνία της κατηγορουμένης», είπε ο εισαγγελέας Φίλιπ Σκοτ, στην δίκη της γυναίκας που ακόμα συνεχίζεται. Η κλοπή των διαμαντιών έλαβε χώρα το 2016.

Ο διευθυντής του κοσμηματοπωλείου «Boodles», απ’ όπου εκλάπησαν τα διαμάντια, κατέθεσε πως, τον Φεβρουάριο του 2016, κάποιος του συνέστησε έναν άνδρα ονόματι «Σάιμον Γκλας», ο οποίος υποτίθεται πως ενδιαφερόταν να επενδύσει στην αγορά πολύτιμων διαμαντιών.

Ο «Γκλας» και ο διευθυντής του κοσμηματοπωλείου συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στο Μονακό, όπου ο διευθυντής, ονόματι Νίκολας Γουέινραϊτ, είχε την «ευκαιρία» να γνωρίσει και έναν συνεργάτη του Γκλας, τον «Αλεξάντερ». Οι τρεις τους τακτοποίησαν τα διαδικαστικά της αγοράς των διαμαντιών, που υποτίθεται πως ήθελε να κάνει ο Γκλας.

Στα διαμάντια που θα αγόραζε ο Γκλας συμπεριλαμβανόταν και ένα διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, με βάρος 20 καρατίων, καθώς και ένα ροζ διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού, αξίας 1,1 εκατ. λιρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!