Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις συντάξεων ΟΑΕΕ και με προσωπική διαφορά μετά το 2016 [πίνακες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις συντάξεων ΟΑΕΕ και με προσωπική διαφορά μετά το 2016 [πίνακες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις συντάξεων ΟΑΕΕ και με προσωπική διαφορά μετά το 2016 [πίνακες]

Αυξήσεις και στους συνταξιούχους που βγήκαν μετά τον Μάιο του 2016 με το νόμο 4387 και παίρνουν προσωπική διαφορά επειδή είχαν μείωση άνω του 20% σε σχέση με τη σύνταξη που δικαιούνταν με το παλιό καθεστώς φέρνει ο επανυπολογισμός συντάξεων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από τα 30 έτη ασφάλισης που προβλέπει ο νόμος 4670/2020.

Το μυστικό των αυξήσεων που προκύπτουν για χιλιάδες συνταξιούχους βρίσκεται στο γεγονός ότι μετά τον επανυπολογισμό η νέα σύνταξη θα συγκριθεί ξανά με αυτήν που δικαιούνταν οι συνταξιούχοι με το παλιό καθεστώς (πριν το 2016), και αν εξακολουθήσουν να έχουν μείωση άνω του 20%, τότε θα επανυπολογιστεί και η προσωπική διαφορά. Από τη διαδικασία αυτή του διπλού επανυπολογισμού (σύνταξης, αλλά και προσωπικής διαφοράς εφόσον διατηρείται μείωση άνω του 20%) βγαίνουν κερδισμένοι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ, καθώς και από άλλα Ταμεία, ακόμη και του Δημοσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία πραγματικών επανυπολογισμών συντάξεων που δημοσίευσε το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», στον ΟΑΕΕ οι νέοι από Μάρτιο 2016 και μετά συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά κερδίζουν αυξήσεις που κινούνται στα 20 με 45 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα:

  1. Συνταξιούχος ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ του Νοεμβρίου του 2016 με 40,3 έτη και με συντάξιμες αποδοχές 1.204 ευρώ παίρνει σήμερα τη σύνταξη του νόμου 4387 με ποσό 851 ευρώ, ενώ η σύνταξη που θα έπαιρνε με το παλιό καθεστώς θα ήταν 1.316 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!