Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση θητείας στον στρατό: Ποιοι και από πότε θα κάνουν δωδεκάμηνο
[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση θητείας στον στρατό: Ποιοι και από πότε θα κάνουν δωδεκάμηνο

[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση θητείας στον στρατό: Ποιοι και από πότε θα κάνουν δωδεκάμηνο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς -για τους υπόχρεους πλήρους θητείας- να είναι πλέον 12μηνη, αντί των 9 μηνών που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στελέχη του Πενταγώνου διευκρίνιζαν ότι η απόφαση ήταν αναγκαία προκειμένου να υπάρξει «εξισορρόπηση» της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην επάνδρωση κρίσιμων μονάδων και σχηματισμών από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε στρατεύσιμους, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων και σύμφωνα με αυτήν εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Αναφορικά με όσους είναι υπόχρεοι μειωμένης στρατιωτικής θητείας, καλούνται πλέον να υπηρετήσουν εννέα μήνες, αντί για οκτώ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους. Ξεκαθάρισε ότι καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες (παραμεθόριες) μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!