Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση πωλήσεων για τα εμφιαλωμένα νερά
[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση πωλήσεων για τα εμφιαλωμένα νερά

[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση πωλήσεων για τα εμφιαλωμένα νερά

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Εμφιαλωμένα νερά: Σβήνει τη… δίψα της η αγορά εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα, η οποία, παρά την πανδημία και τη μειωμένη περυσινή έλευση τουριστών, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της στα σούπερ μάρκετ τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Ανοδος καταγράφηκε σε όλες τις υποκατηγορίες, με μοναδική εξαίρεση τα επιτραπέζια νερά.

Σύμφωνα με τη Nielsen, την περίοδο από την 1η Φεβρουαρίου 2020 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2021 οι συνολικές πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών σε όγκο παρουσίασαν βελτίωση κατά 3,1% αγγίζοντας τα 524,26 εκατ. λίτρα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019-2020.

Σε αξία η αύξηση των πωλήσεων ήταν ακόμα μεγαλύτερη, στο 3,7%, και διαμορφώθηκε στα 115,3 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα αφορά σε μεταλλικό και επιτραπέζιο νερό, ενώ το ανθρακούχο νερό αντιπροσωπεύει το 5% επί του όγκου και περίπου το 15% επί της αξίας των πωλήσεων. Μάλιστα, εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του ανθρακούχου νερού, καθώς εκτοξεύτηκε κατά 19,7% σε όγκο και κατά 18,5% σε αξία.

Σε ό,τι αφορά τις βασικές κατηγορίες του κλάδου, η πορεία τους το εξεταζόμενο διάστημα ήταν αντίστροφες, με το μεταλλικό νερό να βελτιώνει τις πωλήσεις κατά 5,6% σε όγκο, στα 300 εκατομμύρια λίτρα, και κατά 4,5% σε αξία, αγγίζοντας τα 64,32 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα, στα επιτραπέζια νερά παρατηρήθηκε μείωση πωλήσεων κατά 1,3% σε όγκο (στα 219,47 εκατ. λίτρα) και κατά 3,8% σε αξία (στα 33,62 εκατ. ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!