Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοκινητόδρομος Ε65: Σε 105 λεπτά η απόσταση Λαμία-Εγνατία Οδός
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοκινητόδρομος Ε65: Σε 105 λεπτά η απόσταση Λαμία-Εγνατία Οδός

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοκινητόδρομος Ε65: Σε 105 λεπτά η απόσταση Λαμία-Εγνατία Οδός

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι το Κηπουρειό Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κυρωθεί από τη Βουλή η τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης στην οποία προστίθεται πλέον και το βόρειο τμήμα.

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί το έργο έχει συνδεθεί με την πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας και ως εκ τούτου έχει τη σφραγίδα του «πράσινου» έργου.

Με το έργο του βόρειου τμήματος, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 ολοκληρώνεται από άκρη σε άκρη και θα είναι ένας άξονας 181,5 χιλιομέτρων που θα ξεκινά από τη Λαμία, θα περνά από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα για να καταλήξει σε σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Το ταξίδι από τη Λαμία μέχρι τα Γρεβενά θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, αντί των 3 ωρών και 15 λεπτών που απαιτούνται σήμερα, ενώ το Αθήνα – Γρεβενά δεν θα ξεπερνά τις 4 ώρες!

Η απόσταση Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών. Περιοχές με σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, και το Καρπενήσι είναι πια προσβάσιμες, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια

Το βόρειο τμήμα έχει μήκος 70,5 χιλιομέτρων και θα κοστίσει 442 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!