Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα μαθημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Καθολική θα είναι από την επόμενη χρονιά η εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της χώρας, ενώ στο νηπιαγωγείο εισάγονται τα Αγγλικά.

Το πρόγραμμα, που λειτούργησε στη δεύτερη χρονιά της πανδημίας πιλοτικά σε μικρό αριθμό σχολείων, πήρε το «πράσινο φως» και θεσμοθετείται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε όλα τα σχολεία της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων αλλάζει, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται με Υπουργική Απόφαση να αλλάξει και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων, ώστε να προστεθούν τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Ολες οι αλλαγές ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα

Νηπιαγωγεία: Για πρώτη χρονιά εισάγονται τα Αγγλικά ως υποχρεωτικό μάθημα σε όλα τα Νηπιαγωγεία μέσω υλοποίησης δραστηριοτήτων.

Στο μάθημα, εκτός από τον νηπιαγωγό, θα συμμετέχει και εκπαιδευτικός του κλάδου της Αγγλικής Φιλολογίας. Σε Υπουργική Απόφαση που αναμένεται τις επόμενες μέρες θα καθοριστεί το σύνολο των ωρών που θα διδάσκονται οι μαθητές τα αγγλικά.

Δημοτικά: Τα εργαστήρια δεξιοτήτων, μια σειρά από τέσσερα προγράμματα, στα οποία περιλαμβάνονται 11 συνολικά τομείς, ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά πιλοτικά και από τον Σεπτέμβριο του 2021 θα ενταχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών.

Τι αλλάζει

Τα εργαστήρια δεξιοτήτων αντικαθιστούν την Ευέλικτη Ζώνη που περιλαμβανόταν μέχρι και φέτος στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού για τις τάξεις από την Α’ έως και την Δ’.

Στις τάξεις της Ε’ και της ΣΤ’, το μάθημα της Γεωγραφίας «χάνει» από μία ώρα σε κάθε τάξη, η οποία προστίθεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!