Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυτές είναι οι πέντε πιο θορυβώδεις πόλεις της Ελλάδας!
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτές είναι οι πέντε πιο θορυβώδεις πόλεις της Ελλάδας!

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτές είναι οι πέντε πιο θορυβώδεις πόλεις της Ελλάδας!

Η ηχορύπανση είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των αστικών κέντρων και πέντε πόλεις της Ελλάδας βρίσκονται στην λίστα με τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λαμία έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλη τη χώρα. Ειδικά στην Αθήνα, το 60% του πληθυσμού εκτίθεται ημερησίως κατά μέσο όρο σε ήχους άνω των 75 dB (που είναι το όριο της «θορυβώδους κατάστασης»).

Το δε καλοκαίρι, η ηχορύπανση εξαπλώνεται σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Μια από τις μεγαλύτερες πηγές ηχορύπανσης στη χώρα είναι τα κέντρα διασκέδασης και το πλήθος των λοιπών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που προσφέρουν μουσική.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες οι δρόμοι με τα περισσότερα ντεσιμπέλ στην Αθήνα είναι η Χαριλάου Τρικούπη και οι λεωφόροι Βουλιαγμένης, Αλεξάνδρας, Κατεχάκη, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθηνών, Μεσογείων, Πατησίων, Αχαρνών, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως. Ο θόρυβος από την οδική κυκλοφορία θεωρείται ως η πλέον ενοχλητική πηγή θορύβου για τον αστικό πληθυσμό.

Η ηχορύπανση επηρεάζει πολύ αρνητικά την υγεία των ανθρώπων, προκαλώντας διάφορα προβλήματα ακοής, άγχος, αλλά και ψυχοσωματικές ασθένειες. Όσοι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε θόρυβο έχουν αυξημένη πίεση, διαταραχές ύπνου, κακή διάθεση, μειωμένη απόδοση στην εργασία, πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες, καθώς και δυσκολία συγκέντρωσης ή απομνημόνευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!