Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυστρία: Το πείραμα του Τιρόλο για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυστρία: Το πείραμα του Τιρόλο για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυστρία: Το πείραμα του Τιρόλο για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής

Σε αληθινό εργαστήριο θα μετατραπεί η περιφέρεια Σβατς στο Τιρόλο της Αυστρίας για τις ανάγκες τις επιστήμης.

Οι ειδικοί μελετούν σχολαστικά τις νέες μεταλλάξεις και τα πειράματα σε πραγματικές συνθήκες και σε μεγαλύτερο δείγμα εκτιμούν ότι θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το «προφίλ» των στελεχών που ανησυχούν τους επιστήμονες.

Οι ευρωπαϊκές Aρχές θα προσφέρουν δωρεάν εμβολιασμό με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech στους άνω των 16 ετών σε ολόκληρη την περιφέρεια της Αυστρίας, που αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, προκειμένου να εξεταστεί το πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός κατά της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής.

Η μελέτη στην Αυστρία εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης διεθνούς προσπάθειας να εξακριβωθεί αν τα εμβόλια πρώτης γενιάς που αναπτύχθηκαν το 2020 είναι αποτελεσματικά κατά των πρόσφατων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Προς το παρόν, οι έρευνες δείχνουν πως τα εμβόλια δεν απειλούνται από τη βρετανική μετάλλαξη, που τείνει να γίνει η κυρίαρχη σε πολλές χώρες, ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για τις άλλες μεταλλάξεις (νοτιοαφρικανική, βραζιλιάνικη, Καλιφόρνιας).

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ των «New York Times», είναι σημαντικό τα ευρήματα αυτά να επιβεβαιωθούν και από δοκιμές στον πραγματικό κόσμο.

Οι Αρχές της Σβατς κάλεσαν την Πέμπτη τους κατοίκους να δηλώσουν μέχρι τις 8 Μαρτίου αν επιθυμούν να εμβολιαστούν, ώστε να γίνει η παραγγελία και η παράδοση αρκετών δόσεων του εμβολίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!