Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυστραλία: Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις από αρνητές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυστραλία: Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις από αρνητές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυστραλία: Διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις από αρνητές των εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID 19 που αναμένεται να αρχίσει την Δευτέρα.

Οι διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από την οργάνωση «Αυστραλία εναντίον της Ατζέντας», ήταν κυρίως ειρηνικές, ωστόσο η αστυνομία πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις στη Μελβούρνη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων και αντίσταση κατά της αρχής.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί «καθημερινούς Αυστραλούς που καταπιέζονται, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται από μια τυραννική αυστραλιανή κυβέρνηση».

Εν τω μεταξύ, στο Μπρίσμπεϊν, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους Βοτανικούς Κήπους, εναντίον των «αναγκαστικών εμβολιασμών COVID-19.

Οι διαδηλωτές έφεραν πλακάτ που έγραφαν «το σώμα μου, η επιλογή μου» και «δεν χρειαζόμαστε κανένα εμβολιασμό, δεν χρειαζόμαστε έλεγχο του πλήθους».

Το σχέδιο της Αυστραλίας είναι ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο. Τα εμβόλια θα είναι δωρεάν, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικά. Μέχρι στιγμής η Αυστραλία έχει εγκρίνει τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca, που κατασκευάζεται στην Μελβούρνη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας σε 4000 άτομα, το 27% των Αυστραλών δεν ξέρει αν θέλει να κάνει το εμβόλιο, το 9% είπαν κατηγορηματικά πως δεν θα το κάνουν ενώ το 48% δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο μόλις είναι διαθέσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!