Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε στο Πακιστάν
[Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε στο Πακιστάν

[Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε στο Πακιστάν

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Αφγανιστάν έφθασε στο γειτονικό Πακιστάν, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Πληροφοριών στην Ισλαμαμπάντ καθώς ασαφές παραμένει το καθεστώς των αφγανών αθλητριών με τους Ταλιμπάν στην εξουσία.

“Καλωσορίζουμε την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν, έφτασαν στο Σύνορο Τόρκχαμ από το Αφγανιστάν”, ανέφερε ο Φαουάντ Τσόντρι, ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν, στο Twitter και πρόσθεσε ότι η ομάδα έγινε δεκτή από έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο Τσόντρι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έγινε άμεσα σαφές πόσες παίκτριες έχουν εισέλθει στη χώρα του και ποιά είναι τα σχέδιά τους.

Η έξοδός τους από τη χώρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης εξόδου αφγανών διανοούμενων και δημόσιων προσώπων, κυρίως γυναικών, από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία πριν από ένα μήνα.

Την τελευταία φορά που το ισλαμιστικό κίνημα βρισκόταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν πριν από δύο δεκαετίες δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και στις γυναίκες να σπουδάζουν ή να εργάζονται. Επίσης οι γυναίκες απαγορευόταν να ασχολούνται με τον αθλητισμό και αυτό είναι πιθανό να συμβεί και αυτή τη φορά.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα δήλωσε στον αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό SBS ότι δεν θεωρεί πως πρέπει να επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ γιατί “δεν είναι απαραίτητο” και αντιτίθεται στο ισλάμ.

“Το ισλάμ και το Ισλαμικό Εμιράτο δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ούτε να ασχολούνται με αθλήματα στα οποία εκτίθενται τα σώματά τους”, δήλωσε σύμφωνα με το δίκτυο ο Αχμαντουλάχ Γουασίκ, ο αντιπρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!