Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Επιχείρηση σωτηρίας για 18 συνεργάτες της Ελλάδας
[Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Επιχείρηση σωτηρίας για 18 συνεργάτες της Ελλάδας

[Ελεύθερος Τύπος]: Αφγανιστάν: Επιχείρηση σωτηρίας για 18 συνεργάτες της Ελλάδας

Προς θετική έκβαση κινούνται (εκτός τυχόν απρόοπτων εξελίξεων) οι ενέργειες της χώρας μας αναφορικά με την εκκένωση των 18 Αφγανών (ως επί το πλείστον μεταφραστών στην ελληνική δύναμη που είχε αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, μεταξύ 2002-2011) από την Καμπούλ, παρά την τερματισθείσα εκκένωση 122.300 πολιτών από την αφγανική πρωτεύουσα το τελευταίο 15ήμερο.

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντος, έχει γίνει μια ιδιαίτερα καλή προεργασία από την πρόσφατη επίσκεψη στην Καμπούλ του πρέσβη μας στο Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν) Ανδρέα Παπασταύρου, με τη σημαντική υποστήριξη των αρμοδίων αρχών στο Ισλαμαμπάντ, ως και της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα.

Διάφορες πηγές μου επισήμαναν ότι μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει αίσιο τέλος. Προ ημερών ήταν σχεδόν έτοιμη η σχετική κίνηση, αλλά υπήρχαν την τελευταία στιγμή προβλήματα ως και ανησυχίες αναφορικά με το πέρασμα (οδικό) από την Καμπούλ στα αφγανο-πακιστανικά σύνορα (κυρίως ζητήματα ασφαλείας σε αρκετά προβληματική περιοχή). Δεν αποκλείεται, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και με πτήση Καμπούλ – Ισλαμαμπάντ – Αθήνα.

Η επιτυχής εκκένωση τόσων χιλιάδων ανθρώπων χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη επιχείρηση τέτοιου τύπου στην Ιστορία των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται (με τη σιωπηρή συγκατάθεση των Ταλιμπάν) να επιτραπούν επιπρόσθετες πτήσεις, με εμπλοκή αρκετών κρατών, αν και το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας έχει περάσει προς στιγμήν υπό ταλιμπανικό έλεγχο, ενώ η κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!