Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: 7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να αποφύγετε τις ρυτίδες
[Ελεύθερος Τύπος]: 7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να αποφύγετε τις ρυτίδες

[Ελεύθερος Τύπος]: 7 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να αποφύγετε τις ρυτίδες

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το ρολόι του χρόνου, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν τουλάχιστον να γεράσουν με όσο το δυνατόν λιγότερα εμφανή σημάδια, όπως ρυτίδες, κηλίδες και διάφορες άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με την ηλικία.

Τα ειδικά καλλυντικά για τις ρυτίδες, όπως οι κρέμες, τα serum και τα άλλα προϊόντα αντιγήρανσης, ασφαλώς μπορεί να τις μειώσουν έως ένα βαθμό. Δεν είναι όμως πανάκεια. Αν οι ρυτίδες ήδη έχουν αναπτυχθεί, δύσκολα μπορεί να απαλλαγεί κανείς χωρίς ιατρική ή ακόμα και χειρουργική παρέμβαση. Η πρόληψή τους είναι πιο εφικτή, αρκεί να είναι διατεθειμένη η γυναίκα ή ο άνδρας να τηρήσει τα απαιτούμενα μέτρα.

Οι παράγοντες που ευνοούν το σχηματισμό ρυτίδων

Οι ρυτίδες αναπτύσσονται επειδή με την ηλικία το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, καθώς επιβραδύνεται η παραγωγή του κολλαγόνου. Η επιβράδυνση αυτή μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας παραγόντων όπως η έκθεση στον ήλιο, η ατμοσφαιρική ρύπανση και ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής.

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα γίνεται επίσης πιο λεπτό και πιο ξηρό, με συνέπεια να καθίσταται ακόμα πιο επιρρεπές στις ρυτίδες.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι τα γονίδιά μας. Η εγγενής γήρανση, όπως αποκαλείται, μπορεί να επηρεάσει την ηλικία έναρξης των ρυτίδων, αλλά και τον ρυθμό της εξέλιξης και της σοβαρότητάς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!