Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Τα 5 μυστικά για αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές [πίνακας]
[Ελεύθερος Τύπος]: Τα 5 μυστικά για αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές [πίνακας]

[Ελεύθερος Τύπος]: Τα 5 μυστικά για αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές [πίνακας]

Γιώργος Παλαιτσάκης

Αφορολόγητες θα είναι από την 1η Οκτωβρίου και οι γονικές παροχές χρηματικών ποσών μέχρι 800.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι δωρεές χρηματικών ποσών έως 800.000 ευρώ μεταξύ συζύγων ή μερών συμφώνων συμβίωσης ή από παππούδες – γιαγιάδες προς εγγόνια ή από παιδιά σε γονείς.

Δηλαδή το πολύ υψηλό νέο αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ δεν θα ισχύει μόνο για γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, αλλά και για γονικές παροχές και δωρεές χρημάτων προς τέκνα και λοιπούς στενούς συγγενείς.

Ουσιαστικά από την 1η/10/2021 θα ισχύει αφορολόγητο όριο 800.000 ευρώ στη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, οχημάτων, μετοχών, ομολόγων, λοιπών χρηματοοικονομικών ή αποταμιευτικών – επενδυτικών προϊόντων κ.λπ.) και των χρηματικών ποσών που μεταβιβάζονται εν ζωή από κάθε γονέα σε κάθε παιδί, από τον ένα σύζυγο στον άλλον, από το ένα μέρος συμφώνου συμβίωσης στο άλλο, από παππού ή γιαγιά προς εγγόνι ή από παιδί σε γονέα. Το αφορολόγητο ειδικά στις γονικές παροχές θα ισχύει ανά γονέα, κάτι που σημαίνει ότι και από τους δύο γονείς θα μπορούν να γίνουν εν ζωή προς κάθε παιδί αφορολόγητες παροχές περιουσιακών και χρημάτων μέχρι συνολικού ποσού 1.600.000 ευρώ.

Το νέο πλαίσιο

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος:

1 Από την 1η/10/2021 αυξάνεται από 150.000 σε 800.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές περιουσιακών στοιχείων ανά γονέα και για δωρεές περιουσιών προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, δηλαδή συζύγους, πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, παιδιά, εγγόνια και γονείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!