Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: 4 ερωτήσεις που… ντρέπονται να κάνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση
[Ελεύθερος Τύπος]: 4 ερωτήσεις που… ντρέπονται να κάνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση

[Ελεύθερος Τύπος]: 4 ερωτήσεις που… ντρέπονται να κάνουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση

Τέτοιες δραστικές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, όσο αυτές που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση, δεν είναι εύκολες και συνοδεύονται συχνά από έντονο στρες. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως η νυχτερινή εφίδρωση, οι εναλλαγές στη διάθεση, τα προβλήματα στον ύπνο και το επιπρόσθετο βάρος, δε βοηθούν τη γυναίκα να αποδεχθεί αυτή τη σημαντική μετάβαση.

Οι συμβουλές και η καθοδήγηση του γυναικολόγου είναι απαραίτητες για να αντιμετωπίσει η γυναίκα την εμμηνόπαυση.

Μερικές από τις συχνότερες απορίες που ταλανίζουν τις γυναίκες – αλλά δυσκολεύονται να τις θέσουν ανοιχτά – είναι αυτές που θα διαβάσετε παρακάτω.

  1. Γιατί είναι πεσμένη η ερωτική μου διάθεση;

Κατά την εμμηνόπαυση παρατηρούνται σημαντικές ορμονικές μεταβολές. Τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης μειώνονται, με αποτέλεσμα η λίμπιντο της γυναίκας να είναι πεσμένη και να μην επιτυγχάνεται επαρκής λίπανση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ. Η μεγαλύτερη διάρκεια των προκαταρκτικών και η χρήση λιπαντικού είναι δύο βασικά βήματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο γυναικολόγος μπορεί επίσης να προτείνει τη θεραπεία με ορμόνες.

  1. Πονάω κατά τη διάρκεια του σεξ. Τι μπορώ να κάνω;

Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων μπορεί να οδηγήσει στην αποδυνάμωση των ιστών του κόλπου, με αποτέλεσμα την αιδοιοκολπική ατροφία. Αυτή είναι και η αιτία του πόνου στο σεξ. Οι λιπαντικές κρέμες με βάση το νερό και η θεραπεία με οιστρογόνα είναι δύο από τις προτεινόμενες μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!