Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: 12 πρώιμα σημάδια που προειδοποιούν για ρευματοειδή αρθρίτιδα
[Ελεύθερος Τύπος]: 12 πρώιμα σημάδια που προειδοποιούν για ρευματοειδή αρθρίτιδα

[Ελεύθερος Τύπος]: 12 πρώιμα σημάδια που προειδοποιούν για ρευματοειδή αρθρίτιδα

Μπορεί ο πόνος και η ακαμψία των αρθρώσεων να είναι τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, εντούτοις, πριν αυτά φτάσουν να «εγκατασταθούν», έχουν προηγηθεί κάποια πρώιμα σημάδια τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «συναγερμός» για την επερχόμενη νόσο. Ορισμένα από αυτά τα σημάδια σχετίζονται με το πώς το άτομο αισθάνεται συνολικά, ενώ άλλα αφορούν ειδικά τις αρθρώσεις. Τα σήματα έγκαιρης προειδοποίησης περιλαμβάνουν:

1. Κόπωση

Πριν από οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα, ένα άτομο με ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να αισθάνεται εξαιρετικά κουρασμένο και να στερείται ενέργειας. Μπορεί επίσης να αισθάνονται κατάθλιψη, μειωμένη σεξουαλική διάθεση και χαμηλή παραγωγικότητα στην εργασία.

2. Ελαφρύς πυρετός

Η φλεγμονή που σχετίζεται με την ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει την αδιαθεσία των ασθενών και πυρετό. Μπορεί να έχουν ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία, η οποία είναι ένα πρώιμο σημάδι που μερικές φορές συνοδεύει την κόπωση.

3. Απώλεια βάρους

Ένα τρίτο σημάδια είναι ανεξήγητη απώλεια βάρους, η οποία είναι πιθανώς μια έμμεση επίδραση της φλεγμονής.

4. Ακαμψία αρθρώσεων

Ένα άλλο πρώιμο σημάδι της νόσου είναι η ακαμψία των αρθρώσεων. Η δυσκαμψία μπορεί να εμφανιστεί σε μία ή δύο μικρές αρθρώσεις, συχνά στα δάχτυλα. Μπορεί να έρθει αργά, αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Εκτός από την ακαμψία που επηρεάζει συγκεκριμένες αρθρώσεις, ένα γενικό αίσθημα δυσκαμψίας στο σώμα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!