Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: 11η Σεπτεμβρίου: Ο «Πύργος της Ελευθερίας» – Ο ουρανοξύστης σύμβολο της Νέας Υόρκης που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους
[Ελεύθερος Τύπος]: 11η Σεπτεμβρίου: Ο «Πύργος της Ελευθερίας» – Ο ουρανοξύστης σύμβολο της Νέας Υόρκης που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους

[Ελεύθερος Τύπος]: 11η Σεπτεμβρίου: Ο «Πύργος της Ελευθερίας» – Ο ουρανοξύστης σύμβολο της Νέας Υόρκης που αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους

11η Σεπτεμβρίου: Είναι ο ουρανοξύστης, ο οποίος αντικατέστησε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη.

Το One World Trade Center εγκαινιάστηκε το 2014 και σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για την πόλη της Νέας Υόρκης και τις ΗΠΑ– ένα σύμβολο της Νέας Υόρκης που αντιστέκεται μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου με ύψος 540 μέτρα, που έχει γίνει γνωστό ως “Πύργος της Ελευθερίας”, είναι το υψηλότερο κτίριο της Αμερικής (541 μέτρα), ενώ βορειοανατολικά του στεγάζεται το Μνημείο και το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο εκείνο όπου τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Ενώ το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου συμβολίζει “το κενό”, που προκάλεσαν οι επιθέσεις, ο “Πύργος της Ελευθερίας” συμβολίζει “το θετικό”, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Κένεθ Λούις. “Ένας τόπος καινοτομίας και στοχασμού, σύγχρονων ιδεών για την ασφάλεια».

Από τους πρώτους ενοίκους του είναι ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast, ο οποίος στέγασε το παγκόσμιο αρχηγείο του περιοδικού από τον 20ο έως και τον 44ο όροφο, ενώ περισσότεροι από 3.400 δημοσιογράφοι και διαφημιστές, εργαζόμενοι των περιοδικών «New Yorker», «Vogue» και «Vanity Fair», άφησαν πίσω τους την Times Square και μετακόμισαν εκεί.

Όπως εξηγεί ο Λούις, ένας από τους αρχιτέκτονες του κτιρίου, το σκεπτικό ήταν ο νέος πύργος να είναι ένα μνημείο της ανθεκτικότητας της Νέας Υόρκης, που ατενίζει το μέλλον παρά την τραγωδία.

Για τους αρχιτέκτονες της εταιρείας SOM, η οποία κατασκευάζει ουρανοξύστες ανά τον κόσμο, η ανέγερση ενός ουρανοξύστη στο σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν μια ευκαιρία να υλοποιήσουν ιδέες που μελετούσαν επί χρόνια.

“Σκεφτόμασταν ότι είναι η αρχή της νέας χιλιετίας, σκεφτόμασταν ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η επόμενη γενιά κτιρίων, τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο”, λέει ο Λούις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!