Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: 10η αξιολόγηση: Διαπραγματεύσεις για e-αποδείξεις και… απενεργοποίηση τεκμηρίων
[Ελεύθερος Τύπος]: 10η αξιολόγηση: Διαπραγματεύσεις για e-αποδείξεις και… απενεργοποίηση τεκμηρίων

[Ελεύθερος Τύπος]: 10η αξιολόγηση: Διαπραγματεύσεις για e-αποδείξεις και… απενεργοποίηση τεκμηρίων

Τάσος Δασόπουλος

Η προσαρμογή σε ηλεκτρονικές αποδείξεις και τεκμήρια για τους πληγέντες από την πανδημία και μεταρρυθμίσεις όπως η εφαρμογή του Πτωχευτικού Κώδικα, τα εργαλεία μείωσης «κόκκινων» δανείων και ο μηδενισμός των οφειλών του Δημοσίου θα είναι τα βασικά θέματα στη 10η αξιολόγηση που ξεκινά σήμερα.

Η 10η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας θα γίνει άλλη μια φορά μέσω τηλεδιάσκεψης. Από το οικονομικό επιτελείο περιμένουν αυτή τη φορά μια πιο «αυστηρή» αντιμετώπιση από τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς η επιτυχία αυτής της αξιολόγησης θα συνοδευτεί με την εκταμίευση και της επόμενης δόσης, ύψους 644 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη των ομολόγων. Η έκθεση των θεσμών για την έκβαση της αξιολόγησης αναμένεται έως τις 26 Μαΐου, με προοπτική η δόση να εγκριθεί στο Eurogroup του Ιουνίου.

10η αξιολόγηση: Τα Θέματα της διαπραγμάτευσης

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση έχοντας υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος από τις παρεμβάσεις που είχε δεσμευτεί από την 9η αξιολόγηση. Σε αυτές περιλαμβάνονται η εφαρμογή με βάση το χρονοδιάγραμμα του πτωχευτικού νόμου για τα νομικά πρόσωπα από 1ης Μαρτίου, η αλλαγή του νόμου για το ΤΧΣ, η επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής», το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Επίσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί και η ορθή εφαρμογή των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά από την αρχή του χρόνου έχοντας εντάξει στο οπλοστάσιό της το πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ» και το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!