Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: 10 νέα έργα 4 δισ. ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης
[Ελεύθερος Τύπος]: 10 νέα έργα 4 δισ. ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

[Ελεύθερος Τύπος]: 10 νέα έργα 4 δισ. ευρώ μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Με ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσει η ενεργοποίηση μεγάλων επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, με το επόμενο πακέτο έργων που έρχεται να προστεθεί το φθινόπωρο να ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 4 δισ. ευρώ.

Μετά το πακέτο των πρώτων 12 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα και μετά από μια διαβούλευση περίπου δύο μηνών με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, πατάει πλέον το γκάζι για να πετύχει το στόχο να έχει ολοκληρώσει τις μεγάλες επενδύσεις του προγράμματος μέχρι και το καλοκαίρι του 2025.

Σε αυτή τη χρονική φάση, τα πράγματα για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τρέχουν σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξασφαλιστούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν οι ιδιωτικές επενδύσεις αυτόν τον καιρό, το υπουργείο Οικονομικών τρέχει για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους από τον ιδιωτικό τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) για να συμμετέχουν με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα κυρίως στο κομμάτι των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων. Το επόμενο διάστημα θα υπογραφούν αντίστοιχες συμβάσεις και με τις εμπορικές τράπεζες, οι οποίες θα κληθούν να συνεισφέρουν άλλα 7 δισ. ευρώ χρηματοδότησης σε μικρότερης κλίμακας ιδιωτικές επενδύσεις.

Παράλληλα, γίνεται προγραμματισμός για την εκπλήρωση των τριών πρώτων διαρθρωτικών ορόσημων για να εξασφαλιστεί η απορρόφηση πόρων 3,5 δισ. ευρώ, πέραν των 4 δισ. ευρώ της προκαταβολής, η οποία θα ληφθεί στο σύνολό της ή κατά ένα μέρος μέσα στον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!