Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Βρετανία: Ο στρατός αναλαμβάνει τον εφοδιασμό των πρατηρίων σε καύσιμα
[Drive]: Βρετανία: Ο στρατός αναλαμβάνει τον εφοδιασμό των πρατηρίων σε καύσιμα

[Drive]: Βρετανία: Ο στρατός αναλαμβάνει τον εφοδιασμό των πρατηρίων σε καύσιμα

Η Βρετανία αντιμέτωπη με μεγάλη κρίση σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω έλλειψης οδηγών βαρεών οχημάτων.

Στρατιώτες θα αναλάβουν να μεταφέρουν με βυτιοφόρα καύσιμα στα πρατήρια της Βρετανίας με σκοπό να εξομαλυνθεί ο εφοδιασμός της αγοράς που υποφέρει από έλλειψη οδηγών. Σαν αποτέλεσμα τα πρατήρια καυσίμων έχουν «στερέψει» και οι ουρές είναι τεράστιες με τους Βρετανούς να ζουν πρωτόγνωρες συνθήκες.

Οι εταιρείες πετρελαίου προειδοποίησαν ότι δεν έχουν αρκετούς οδηγούς βυτιοφόρων για να μεταφέρουν βενζίνη και ντίζελ από τα διυλιστήρια στα πρατήρια καυσίμων, με τους πολίτες αλλά και την αντιπολίτευση να κατηγορούν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ότι τήρησε μια ανυποχώρητη στάση με το Brexit, στάση που εμπόδισε τους μεταφορείς να προσλάβουν οδηγούς από την ΕΕ από τότε που η Βρετανία εγκατέλειψε την ΕΕ. Η κυβέρνηση από την άλλη ισχυρίζεται πως η αναστάτωση είναι εν μέρει ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19.

Η έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών έχει φέρει ένα χάος στις αλυσίδες εφοδιασμού και έχει εντείνει την εικόνα των άδειων ραφιών και των αυξήσεων των τιμών.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης οδηγών, η κυβέρνηση είπε ότι θα χορηγήσει προσωρινές βίζες σε 5.000 ξένους οδηγούς, ένα μέτρο που είχε αποκλείσει προηγουμένως αφού ο Τζόνσον έκανε εκστρατεία για αυστηρότερους περιορισμούς στα σύνορα ως μέρος της σκληρής γραμμής του για το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!