Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: H Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο
[Drive]: H Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο

[Drive]: H Volvo ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 43% τον Μάιο

Η Volvo διεύρυνε για 11ο συνεχόμενο μήνα τις πωλήσεις της παγκοσμίως, καθώς ο περασμένος Μάιος έκλεισε με αύξηση 43% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα.

Τον φετινό Μάιο, η Volvo Cars διέθεσε συνολικά 64.111 αυτοκίνητα, έναντι 44.830 αυτοκινήτων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζει η αγορά των ΗΠΑ. Αλλά και στην Ευρώπη που ανακάμπτει μετά την πτώση των πωλήσεων τον Μάιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19. Στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις είχαν ήδη ανακάμψει περίπου την ίδια περίοδο του περσινού έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε σταθερή αύξηση 11,7%.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, οι πωλήσεις έφτασαν τα 312.533 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 49,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Οι πωλήσεις της σειράς Recharge, που περιλαμβάνει μοντέλα με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αντιπροσωπεύοντας το 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην ήπειρο. Η ισχυρή αύξηση πωλήσεων της σειράς Recharge στις ΗΠΑ ανέβασε το ποσοστό τους στο 20,8% των συνολικών πωλήσεων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μοντέλα Recharge κατέλαβαν μερίδιο 23,7% του συνολικού όγκου πωλήσεων στη διάρκεια του Μαΐου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις Μαΐου ήταν αυξημένες κατά 38,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, χάρη κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για τα XC90 και XC60.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!