Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: H Toyota θα κατασκευάσει το νέο της μίνι στην Τσεχία
[Drive]: H Toyota θα κατασκευάσει το νέο της μίνι στην Τσεχία

[Drive]: H Toyota θα κατασκευάσει το νέο της μίνι στην Τσεχία

Ο αντικαταστάτης του Toyota Aygo θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής του Kolin, που παράγεται και σήμερα η υπάρχουσα γενιά του αυτοκινήτου, παράλληλα με τα αδελφά Citroen C1 και Peugeot 108.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στην Τσεχία και, ενώ μέχρι πρότινος ανήκε από κοινού στους Ιάπωνες και στον όμιλο PSA, από την πρώτη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους πέρασε στην πλήρη κατοχή της Toyota. Αυτή, με τη σειρά της, προχωρά σε μία σειρά αλλαγών ώστε από το δεύτερο εξάμηνο του έτους να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Yaris εκεί, ενώ τώρα ανακοίνωσε και τα πλάνα της για το νέο μικρό μοντέλο που σχεδιάζει.

Το TMMCZ (Toyota Motor Manufacturing Czech Republic) βρίσκεται ήδη προ των πυλών για να μπορεί να υποστηρίξει τη νέα αρχιτεκτονική της εταιρίας, TNGA. Την ίδια φιλοσοφία με το Yaris θα ακολουθεί και το νέο μοντέλο της κατηγορίας Α, που θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B.

Αυτό θα αποτελεί μία απολύτως ευρωπαϊκή πρόταση, τόσο στο κομμάτι της σχεδίασης, όσο και την κατασκευής. Αναμένεται δε να βοηθήσει τη φίρμα να αυξήσει τις πωλήσεις της, με στόχο την επίτευξη 1,5 εκ. πωλήσεων το 2025, από το ένα και κάτι που έκλεισε την περασμένη χρονιά.

Η Toyota αφήνει ανοικτό το όνομα, το ρυθμό παραγωγής και τον χρονικό ορίζοντα που θα παρουσιάσει το νέο αυτό μοντέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!