Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Toyota: Νέα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης για μηδενικά ατυχήματα [video]
[Drive]: Toyota: Νέα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης για μηδενικά ατυχήματα [video]

[Drive]: Toyota: Νέα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης για μηδενικά ατυχήματα [video]

Το νέο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Advanced Drive θα λανσαριστεί από την Toyota στα Mirai και Lexus LS Hybrid αρχικά και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της.

Η Toyota λανσάρει -αρχικά στο Mirai και στο Lexus LS Hybrid- ένα νέο επαναστατικό σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, το Advanced Drive. Στόχος ο μηδενισμός των ατυχημάτων.

Το νέο σύστημα δεν έχει σαν βασικό σκοπό να αναπληρώσει τον οδηγό αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη οδήγησης, αλλά να τον συμπληρώνει και να του δώσει ουσιαστική βοήθεια στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Για αυτό και σύστημα δεν θα είναι πλήρως αυτόνομο, αλλά ένα σύστημα που λειτουργεί «ως σύντροφος».

Η Toyota θέλει να αφήνει τον τελικό έλεγχο στον άνθρωπο, παρέχοντάς του ταυτόχρονα ένα καλύτερα εξοπλισμένο σύστημα υποβοήθησης. Και αυτό διότι η φιλοσοφία της Toyota είναι ότι οι οδηγοί πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο της οδήγησης. Το Advanced Drive έχει σχεδιαστεί με πέντε χαρακτηριστικά: Ευφυές, αξιόπιστο, αντιληπτικό, διαδραστικό και αναβαθμίσιμο.

Σε περιπτώσεις όπου προβλέπεται κίνδυνος, είτε στο οδηγικό περιβάλλον είτε στην κατάσταση αυτού καθαυτού του οδηγού, το Advanced Drive δίνει μια προειδοποίηση, επιτρέποντας στον οδηγό να αποφασίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια. «Ο στόχος είναι η βοήθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου μέσω αυτής της αμφίδρομης επικοινωνίας», λέει η Toyota.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!