Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Η Toyota Corolla με κινητήρα υδρογόνου τερμάτισε 24ωρο αγώνα αντοχής! [video]
[Drive]: Η Toyota Corolla με κινητήρα υδρογόνου τερμάτισε 24ωρο αγώνα αντοχής! [video]

[Drive]: Η Toyota Corolla με κινητήρα υδρογόνου τερμάτισε 24ωρο αγώνα αντοχής! [video]

Στόχος της Toyota είναι η τεχνολογία να περάσει και στην παραγωγή!

Η Toyota ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 24ωρο αγώνα αντοχής Super Taikyu Series με ένα αντισυμβατικό αγωνιστικό μοντέλο – μια ειδικά διαμορφωμένη Corolla με κινητήρα εσωτερικής καύσης που καίει υδρογόνο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έτσι ακούγεται ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Toyota! (video)

Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαφέρει από τις κυψέλες υδρογόνου που έχουμε δει σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς εδώ μιλάμε για ένα θερμικό μοτέρ που αντί για βενζίνη δέχεται ως καύσιμο το υδρογόνο. Ο κινητήρας μάλιστα δεν είναι άλλος από τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων που γνωρίσαμε στο GR Yaris (262 PS / 360 Nm). Η ιαπωνική φίρμα υποστηρίζει ότι η καύση υδρογόνου είναι πιο αποδοτική από την αντίστοιχη της βενζίνης βελτιώνοντας αισθητά την απόκριση του κινητήρα αλλά και την αποδοτικότητα του, ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι να εισάγει την τεχνολογία στην παραγωγή το συντομότερο δυνατό.

Το αγωνιστικό μοντέλο ολοκλήρωσε τον αγώνα καλύπτοντας 1.634 km (358 γύρους) μέσα σε 24 ώρες. Λόγω τεχνικών προβλημάτων πέρασε συνολικά 8 ώρες στα πιτ, όμως τελικά κατάφερε να τερματίσει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι ανθρακονημάτινες δεξαμενές στο πίσω μέρος του οχήματος χρειάστηκε να ανεφοδιαστούν με υδρογόνο 35 φορές, κάτι που κόστισε αθροιστικά 4 ώρες χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!