Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Η Tesla εξαϋλώνει το ρεκόρ της Porsche στο Nürburgring! [video]
[Drive]: Η Tesla εξαϋλώνει το ρεκόρ της Porsche στο Nürburgring! [video]

[Drive]: Η Tesla εξαϋλώνει το ρεκόρ της Porsche στο Nürburgring! [video]

Το ρεκόρ γύρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής που διατηρούσε η Porsche Taycan Turbo ανήκει πλέον στο Tesla Model S Plaid, που αποδεικνύεται σχεδόν 12 sec ταχύτερο!

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως τα Tesla είναι εντυπωσιακά γρήγορα στις ευθείες. Για όσους βέβαια αγαπούν την πραγματική οδήγηση και όχι τις κόντρες, υπήρχαν άλλες εταιρίες, με προτάσεις σαφώς πιο δελεαστικές. Μήπως όμως αυτό είναι μια άποψη που θα πρέπει να αναθεωρήσουμε; Τα νέα που μας φέρνει η Tesla από την πράσινη κόλαση του Nürburgring είναι δύσκολο να μην τα λάβει κανείς υπόψη.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία του Elon Musk αποφάσισε να καταρρίψει το ρεκόρ γύρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring, χρησιμοποιώντας το νεότερο και πιο σύγχρονο μοντέλο της, Model S Plaid. Οι πρώτες δοκιμές της εταιρίας στη συγκεκριμένη πίστα είχαν ξεκινήσεισχεδόν δύο χρόνια πριν . Τώρα όμως το αποτέλεσμα είναι ανακοινώσιμο. Το γρήγορο Tesla, χωρίς βελτιώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοσή του, κατάφερε να γυρίσει τα 20,6 χιλιόμετρα της πίστας σε χρόνο 7:30.909 λεπτά, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τη μεγάλη χάραξη των 20,832 km ήταν 7:35.579 λεπτά.

Μέχρι πρόσφατα το ρεκόρ γύρου στην κατηγορία διατηρούσε η Porsche Taycan Turbo, με χρόνο 7:42.3, στη διαδρομή των 20,6 km. Μιλάμε για μία διαφορά της τάξης των 11″ 431, η οποία ακούγεται εντυπωσιακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!