Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Subaru WRX: Με νέα πλατφόρμα, boxer κινητήρα και manual σασμάν [video]
[Drive]: Subaru WRX: Με νέα πλατφόρμα, boxer κινητήρα και manual σασμάν [video]

[Drive]: Subaru WRX: Με νέα πλατφόρμα, boxer κινητήρα και manual σασμάν [video]

Το 5ης γενιάς WRX είναι πλέον γεγονός. Εφοδιάζεται με «επίπεδο» κινητήρα 275 PS, πατάει σε νέα πλατφόρμα, συνεχίζει να προσφέρει και χειροκίνητο σασμάν αλλά δυστυχώς, θα διατίθεται μονάχα στην αγορά των ΗΠΑ.

Η επίσημη παρουσίαση της 5ης γενιάς WRX από τη Subaru πραγματοποιήθηκε στην αγορά των ΗΠΑ, εκεί όπου οι Ιάπωνες, θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά το νέο τους μοντέλο. Μάλιστα, δεν άφησαν καμία… ελπίδα για μελλοντικό του λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς θεωρούν πως οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου τους δεν ταιριάζουν επ’ ουδενί με τη νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στη γηραιά Ήπειρο.

Όπως και να έχει, το 5ης γενιάς WRX πατάει πάνω στη νέα πλατφόρμα της Subaru (Global Platform), την οποία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει, τα Levorg και Forester. Οι Ιάπωνες, υποστηρίζουν ότι η στρεπτική ακαμψία του οχήματος είναι αυξημένη κατά 28% σε σχέση με το παρελθόν, όπως και τα γόνατα της ανάρτησης τα οποία εμφανίζονται βελτιωμένα κατά 75%.

Τα αμορτισέρ επίσης είναι ρυθμιζόμενα, το σύστημα διεύθυνσης σημαντικά βελτιωμένο σε αίσθηση και αμεσότητα, ενώ το «παρών» δίνει κανονικά και το μπλοκέ διαφορικό.

Για την κίνηση του νέου Subaru WRX υπεύθυνος είναι φυσικά ένας boxer 4κύλινδρος τούρμπο κινητήρας, χωρητικότητας 2,4 lt. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας τόνισαν ότι τα επιπλέον 400 cc στον κυβισμό του κινητήρα, σε συνδυάσμό με το νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο τούρμπο βελτιώνουν σημαντικά τόσο την αίσθηση όσο κυρίως την απόκριση από τις χαμηλές στροφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!