Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Stellantis: Μόνο με θαύμα θα είναι ο τέταρτος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο
[Drive]: Stellantis: Μόνο με θαύμα θα είναι ο τέταρτος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο

[Drive]: Stellantis: Μόνο με θαύμα θα είναι ο τέταρτος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο

Ο όμιλος Stellantis, η συγχώνευση των Groupe PSA και FCA, όπως δείχνουν τα νούμερα δεν θα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο, εκτός κι αν γίνει κάνα θαύμα.

Μπορεί το αυτοκινητικό ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες να μονοπωλεί το νέο στρατηγικό σχέδιο Renaulution του Groupe Renault, αλλά η συγχώνευση των Groupe PSA και FCA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μια νέα οντότητα γεννιέται και η όλη επιχείρηση θα τεθεί σε ισχύ από μεθαύριο, Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Κάτι που φυσικά αποτελεί ακόμα πιο βαριά είδηση από το στρατηγικό πλάνο του γαλλικού ομίλου. Η Stellantis , το όνομα της νέας οντότητας ύστερα από τη συγχώνευση όμως, είναι απίθανο να αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως ισχυρίζεται και ελπίζει, αλλά μάλλον τον έκτο!

Όταν το Groupe PSA που περιλαμβάνει τις μάρκες Peugeot, Citroën, Opel, DS Automobiles και Vauxhall, και η FCA, που περιλαμβάνει τις μάρκες FIAT, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Jeep, Abarth, Chrysler, Dodge και Ram ανακοίνωσαν τη βούλησή τους για συγχώνευση, αυτομάτως δημιουργήθηκε ένα δυνητικός αυτοκινητικός κολοσσός. Με τα νούμερα ανά χείρας λοιπόν, μπορούσαμε να μιλάμε για τον τέταρτο μεγαλύτερο όμιλο στον κόσμο, με 8,7 εκατ. πωλήσεις και τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο σε κύκλο εργασιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ PSA και FIAT: Πώς θα σμίξουν οι ηλεκτρικές πλατφόρμες τους στη Stellantis;

Αλλά αυτό ίσχυε στα τέλη του 2019, πολύ πριν από την έναρξη μιας παγκόσμιας πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!