Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: SSC Tuatara: Επίσημο ρεκόρ ταχύτητας με μέσο όρο 455,3 km/h [video]
[Drive]: SSC Tuatara: Επίσημο ρεκόρ ταχύτητας με μέσο όρο 455,3 km/h [video]

[Drive]: SSC Tuatara: Επίσημο ρεκόρ ταχύτητας με μέσο όρο 455,3 km/h [video]

Αυτή τη φορά η SSC εξασφάλισε πως θα υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις για το ρεκόρ του Tuatara που έγινε και επίσημα το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2020, το SSC Tuatara μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όταν σημείωσε ταχύτητα 532,93 km/h στη μεγάλη ευθεία της Νεβάδα, με 508,73 km/h μέσο όρο των δύο κατευθύνσεων. Στη συνέχεια αρκετοί αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του συγκεκριμένου ρεκόρ με την αμερικανική εταιρεία να δεσμεύεται πως θα επανέλθει με νέα απόπειρα και πιο αξιόπιστες μετρήσεις.

Σήμερα λοιπόν η SSC ανακοίνωσε πως το Tuatara έγινε και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με μέσο όρο τελικής ταχύτητας 455,3 km/h σε δύο κατευθύνσεις. Το ρεκόρ έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2021 στον αεροδιάδρομο Johnny Bohmer Proving Grounds του Kennedy Space Center Shuttle Landing Facility στη Florida, ο οποίος έχει διαθέσιμο μήκος 3,7 km.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε και η ανεξάρτητη εταιρεία μετρήσεων Racelogic (συσκευή Racelogic VBOX 3i 100Hz GNSS), το SSC Tuatara έπιασε 450,1 km/h κινούμενο προς τον Βορά στις 2:38:09 EST και 460,4 km/h κινούμενο προς το Νότο στις 3:28:51 EST. Πίσω από το τιμόνι του υπεραυτοκινήτου βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του Larry Caplin, και ο επαγγελματίας οδηγός Oliver Webb.

Το επιβεβαιωμένο μέσο όρο των 455,3 km/h είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα 508,73 km/h της Νεβάδα όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πολύ πιο μικρή απόσταση που είχε στη διαθεσή του το όχημα για επιτάχυνση/επιβράδυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!