Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Σέρνονται ή πάνε αέρα οι Γερμανοί στην Autobahn;
[Drive]: Σέρνονται ή πάνε αέρα οι Γερμανοί στην Autobahn;

[Drive]: Σέρνονται ή πάνε αέρα οι Γερμανοί στην Autobahn;

Μελέτη γερμανικού ινστιτούτου δείχνει ότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τις περίφημες «Autobahnen» με τμήματα που δεν έχουν όριο ταχύτητας δεν τρέχουν τελικά τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε. Τουναντίον!

Οι συζητήσεις για το όριο ταχύτητας των αυτοκινητοδρόμων επηρεάζουν σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα τη Γερμανία, εν μέσω ομοσπονδιακών εκλογών. Το Κόμμα των Πρασίνων έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα, ζητώντας το τέλος για τα τμήαάτα του αυτοκινητόδρομου χωρίς περιορισμούς, στηριζόμενοι στο επιχείρημα των εκπομπών CO2. Αλλά πόσο γρήγορα οδηγούν οι Γερμανοί στην πραγματικότητα;

Μελέτη του IW (Institut der deutschen Wirtschaft) δείχνει ότι το 77% των Γερμανών οδηγούν με ταχύτητα μικρότερη των 130 km/h στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων χωρίς όριο ταχύτητας. Μετρήσεις που προκαλούν μάλλον έκπληξη, ενάντια στη δημοφιλή άποψη ότι η απουσία περιορισμών θα έκανε τους ΙΧήδες οδηγούς πίστας.

Δεδομένο που οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να το εκλάβουν με όποιο τρόπο επιθυμούν: Αφενός αποτελεί ένα ενδιαφέρον επιχείρημα για τους υπέρμαχους του περιβάλλοντος για να εξηγήσουν ότι η απουσία περιορισμών δεν ενδιαφέρει κανέναν τελικά και ότι θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε όριο 130 km/h παντού. Από την άλλη πλευρά, αποτελεί εξίσου ενδιαφέρον εύρημα για τη γερμανική δεξιά και τους κατασκευαστές για να υποστηρίξουν ότι η απουσία περιορισμών δεν οδηγεί σε συνολική αύξηση της ταχύτητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!