Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Rolls-Royce: Νέος υβριδικός κινητήρας για βαρέως τύπου οχήματα
[Drive]: Rolls-Royce: Νέος υβριδικός κινητήρας για βαρέως τύπου οχήματα

[Drive]: Rolls-Royce: Νέος υβριδικός κινητήρας για βαρέως τύπου οχήματα

Ποιος είπε ότι ο οικολογικός χαρακτήρας ενός κινητήρα είναι προνόμιο μονάχα των επιβατικών αυτοκινήτων; Σίγουρα όχι η Rolls-Royce…

Στην προσεχή έκθεση MINExpo 2021 που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ (26-29 Σεπτεμβρίου), η Rolls-Royce, θα παρουσιάσει το νέο της κινητήρα που θα εξοπλίζει σε λίγο καιρό τα πιο «σκληρά» οχήματα αυτού του πλανήτη. Ο MTU V12 2000 κινητήρας αποδίδει 1.560 ίππους και αντικαθιστά τον V16 4000 με τους 2.500 PS.

Η Rolls-Royce υποστηρίζει ότι παρά τη μικρότερη ισχύ του, το νέο υβριδικό μηχανικό σύνολο, είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς από τον κινητήρα που αντικαθιστά. Σε απόδοση, λειτουργία και διοξείδια του άνθρακα (μειωμένα κατά 30%).

Όπως συμβαίνει σε όλα τα υβριδικά συστήματα κίνησης, η ενέργεια που θα ανακτάται (όταν για παράδειγμα τα βαρέως τύπου οχήματα κατεβαίνουν σε κάποιο λατομείο για να φορτώσουν) θα χρησιμοποιείται ως «έξτρα boost» για τον κινητήρα.

Για την κατασκευή του νέου αυτού υβριδικού συνόλου η Rolls-Royce συνεργάζεται και με λοιπούς κατασκευαστές όπως τις Liebherr, Hitachi και SELEX, με το πρωτότυπο όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία να μην προορίζεται για την παραγωγή αλλά να εξυπηρετεί απλώς τις ανάγκες ενός εκθεσιακού μοντέλου που φιλοξενεί το νέο αυτό κινητήρα της βρετανικής φίρμας.

Επόμενος βέβαια μεγάλος στόχος για την Rolls-Royce δεν είναι άλλος από την παρουσίαση του πρώτου «βιομηχανικού» κινητήρα που θα κινείται από υδρογόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!