Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Rivian: Η αξία της θα ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια
[Drive]: Rivian: Η αξία της θα ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια

[Drive]: Rivian: Η αξία της θα ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια

Χωρίς ακόμα να έχει πουλήσει… ούτε ρόδα, η Rivian με τους ισχυρούς «συμπαίκτες» στο πλάι της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί σε αξία τα 80 δισ. δολάρια με την είσοδο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα τέλη Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο φάκελος της Rivian, έλαβε το πράσινο φως από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα η δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών της να εκκινήσει επίσημα από τις 25 Νοεμβρίου του 2021.

Η αμερικανική start up, θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 80 δισ. δολάρια, τουλάχιστον βάσει των όσων υποστηρίζουν τόσο οικονομικοί αναλυτές της αγοράς όσο και η Goldman Sachs. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η νεοσύστατη φίρμα θα αξίζει περισσότερο από τη Ford ή τη GM!

To παράδοξο βέβαια στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Rivian δεν έχει παραδώσει ακόμα ούτε ένα αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε πελάτη της παγκοσμίως! Οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού R1T θα ξεκινήσουν σύντομα αφού ακόμα η φίρμα περιμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Επίσης, προς τα τέλη του 2022, θα ξεκινήσει και η παραγωγή του R1S SUV, ενώ την ίδια χρονιά -θεωρητικά πάντα- θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών “Van” που έχει παραγγείλει η Amazon (100.000 μοντέλα συνολικά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!