Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Renault Clio: 30 χρόνια εξέλιξης και επιτυχίας
[Drive]: Renault Clio: 30 χρόνια εξέλιξης και επιτυχίας

[Drive]: Renault Clio: 30 χρόνια εξέλιξης και επιτυχίας

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, οι πέντε γενιές του Renault Clio έχτισαν και συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του κορυφαίου compact best seller.

Το Renault Clio , ένα διαχρονικό best-seller στην Ευρώπη, μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια στην αγορά και περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις, έχοντας δημιουργήσει ένα σκληρό πυρήνα φανατικού κοινού που το επιλέγει ξανά και ξανά.

Το Clio έκανε πρεμιέρα το 1990 στο σαλόνι του Παρισίου, αντικαθιστώντας το Renault 5. Με αυτό το μοντέλο η γαλλική φίρμα άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία των σουπερμίνι φέρνοντας στοιχεία εξοπλισμού, ευρυχωρίας, ποιότητας και άνεσης από μεγαλύτερα αυτοκίνητα σε ένα πολύ ελκυστικό πακέτο. Τα χαρακτηριστικά αυτά μαζί με τη σωστή τιμή εξασφάλισαν στο Clio τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 1991, ενώ στην ιστορία έμεινε το Clio Williams, ως ένα από τα καλύτερα μικρά GTi που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η δεύτερη γενιά ήρθε το 1998, ύστερα από μια περίοδο ουσιαστικής εξέλιξης. Γι’ αυτό και είχε σημαντικές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, με περισσότερες καμπύλες στον εξωτερικό σχεδιασμό, πιο μοντέρνο εσωτερικό, πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας και πιο αποδοτικούς κινητήρες. Με αυτό τον τρόπο ανταποκρίθηκε και πάλι μοναδικά στις ανάγκες κάθε νέου και μικρής οικογένειας.

Η τρίτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2005 και σημείωσε ένα μεγάλο άλμα εξέλιξης, γι’ αυτό ψηφίστηκε ως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2006.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!