Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος από την Ford [video]
[Drive]: Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος από την Ford [video]

[Drive]: Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος από την Ford [video]

Η Ford πηγαίνει την αγχωτική διαδικασία παρκαρίσματος στο επόμενο επίπεδο με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης.

Η αναζήτηση ενός χώρου στάθμευσης μπορεί να είναι μία αγχωτική εμπειρία και όταν τελικά βρεθεί ο κατάλληλος χώρος να είναι δύσκολο να χωρέσει το αυτοκίνητο. Η λύση; Αφήστε το όχημα να παρκάρει μόνο του.

Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας της ένωσης Γερμανών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (VDA), η Ford συνεργάστηκε με παρόχους υποδομών και τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Bosch, για να δείξει πώς ένα συνδεδεμένο όχημα μπορεί να επικοινωνεί με την υποδομή όχι μόνο για την ανεύρεση ενός χώρου στάθμευσης αλλά και για να παρκάρει αυτόνομα. Το Automated Valet Parking επιτρέπει στους οδηγούς μέσω του app να στέλνουν το όχημα να παρκάρει μόνο του –ενώ οι ίδιοι βρίσκονται έξω από αυτό.

Η τεχνολογία, που αυτή τη στιγμή είναι σε φάση έρευνας και δοκιμής, καταργεί το άγχος του παρκαρίσματος και μπορεί να επεκταθεί ώστε οι οδηγοί να στέλνουν τo αυτοκίνητό τους ακόμα και για πλύσιμο ή σε ένα σταθμό φόρτισης. Ή ακόμα να οργανώνουν την παράδοση πακέτων στο σταθμευμένο όχημα.

Η Ford παρουσίασε πρόσφατα την τεχνολογία Automated Valet Parking στην IAA στο Μόναχο.

Στην Ευρώπη, ένας στάνταρ χώρος στάθμευσης έχει διαστάσεις 2,44 m x 4,88 m. Αλλά ενώ τα οχήματα γίνονται όλο και μεγαλύτερα με το πέρασμα των χρόνων, οι διαστάσεις των χώρων στάθμευσης παραμένουν ίδιες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!