Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Porsche: Ετοιμάζει την «baby» Taycan
[Drive]: Porsche: Ετοιμάζει την «baby» Taycan

[Drive]: Porsche: Ετοιμάζει την «baby» Taycan

Η Porsche θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν, μικρότερο από την Taycan, που θα τεθεί αντιμέτωπο με το Model 3 της Tesla και το i4 της BMW.

Το ηλεκτρικό πλάνο της Porsche δε σταματά στην Taycan. Οι Γερμανοί, ετοιμάζουν πυρετωδώς την ηλεκτρική Macan, ενώ έχουν στα σκαριά και το αντίπαλο δέος των Model 3 της Tesla και i4 της BMW.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του βρετανικού περιοδικού Autocar, το μελλοντικό ηλεκτρικό σεντάν της Porsche θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα PPE, που εξελίχθηκε από κοινού με την Audi, θα τοποθετηθεί κάτω από την Taycan με την τιμή εκκίνησης του να κυμαίνεται τα 60.000 ευρώ για τη βασική έκδοση.

Παρότι οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό ότι έχει να κάνει με το τεχνικό σκέλος του οχήματος, πιθανότατα, η βασική έκδοση του μελλοντικού σπορ σεντάν θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρομοτέρ που σημαίνει πρακτικά ότι θα είναι πισωκίνητο, ενώ στις κορυφαίες εκδόσεις του θα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) με χαρακτηριστικά δηλαδή τετρακίνησης.

Η κατασκευή του νέου ηλεκτρικού σεντάν της Porsche θα εκκινήσει ουσιαστικά όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναβάθμισης του εργοστασίου της φίρμας στη Λειψία. Εδώ και ένα περίπου χρόνο η Porsche επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της, επενδύοντας περισσότερα από 600 εκ. ευρώ σε μια νέα γραμμή παραγωγής για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!