Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Polestar: Είσοδος στο Χρηματιστήριο και τρία νέα EV
[Drive]: Polestar: Είσοδος στο Χρηματιστήριο και τρία νέα EV

[Drive]: Polestar: Είσοδος στο Χρηματιστήριο και τρία νέα EV

Η Polestar επιβεβαιώνει την προθυμία της να εισέλθει στο Χρηματιστήριο με εκτιμώμενη αποτίμηση $20 δισ. Η σουηδική φίρμα, ιδιοκτησίας της Volvo, ετοιμάζει να λανσάρει τρία νέα EV έως το 2024.

Η προσφορά νέων χρεογράφων με δημόσια εγγραφή, κοινώς η είσοδος στο Χρηματιστήριο, μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη για τις μεγάλες εταιρείες. Αλλά το κύριο όφελος που μπορούν να αποκομίσουν από μια τέτοια κίνηση είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων. Αυτό ακριβώς θα κάνει η Polestar, η οποία ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Nasdaq, με αξία αποτιμώμενη στα 20 δισ. δολάρια. Φυσικά, η αξία αυτή δεν συσχετίζεται σε καμία περίπτωση με την πραγματική βιομηχανική δραστηριότητα και υπόστασή της, καθώς η Polestar πουλάει ελάχιστα αυτοκίνητα.

Συγκριτικά, ο όμιλος της General Motors αποτιμάται σήμερα σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια στο Nasdaq, αλλά η βιομηχανική του κλίμακα είναι ωκεανός σε σχέση με τη σταγόνα που αποτελεί η Polestar. Και πάντως όχι το ένα τέταρτό της, όπως προσδιορίζει η χρηματιστηριακή αξία της. Η Polestar, όπως η Rivian ή ακόμα πιο εμφατικά η Tesla, αποδεικνύει ότι η αξία μιας εταιρείας που εισέρχεται στο χρηματιστήριο είναι επίσης συνάρτηση του πώς εκτιμούν ότι αυτήν θα εξελιχθεί στο μέλλον. Ένα είδος στοιχήματος. Κάτι σαν τζόγος, λοιπόν.

Οι όροι της σύμβασης γι’ αυτή την κίνηση της Polestar είναι πλέον γνωστοί: H Volvo θα επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στην Polestar για την αρχική δημόσια εγγραφή της, ενώ τα κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια θα βάλουν άλλα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Η διασφάλιση της συγκέντρωσης κεφαλαίων από την είσοδο στο χρηματιστήριο θα βοηθήσει την Polestar να λανσάρει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2024, περιλαμβανομένης της έκδοσης παραγωγής του πρωτότυπου Precept.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!