Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ποια είναι τα πιο αποδοτικά BEV;
[Drive]: Ποια είναι τα πιο αποδοτικά BEV;

[Drive]: Ποια είναι τα πιο αποδοτικά BEV;

Το electrifying.com δημιούργησε ένα σύστημα αξιολόγησης αποδοτικότητας με την ονομασία E-Rating. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές στην αγορά ενός BEV.

Με 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα να βρίσκονται στους δρόμους της Βρετανίας, η διαφορά σε ετήσιο κόστος μεταξύ της φόρτισης αποδοτικών και λιγότερο αποδοτικών BEV μπορεί ανέλθει σε £155 εκατ. ή €184,5 εκατ.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης συνοδεύονται εδώ και δεκαετίες με αναγραφόμενες τιμές κατανάλωσης καυσίμου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις οικιακές συσκευές στις οποίες περιλαμβάνονται ετικέτες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαδικασία που εισήγαγε το electrifying.com με το E-Rating .

Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το E-Rating κατατάσσει τα ηλεκτρικά μοντέλα σε ένα απλό σύστημα διαβάθμισης από «A++» μέχρι και «Ε». Βοηθώντας έτσι τους αγοραστές να διαλέξουν το κατάλληλο αυτοκίνητο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα από τη φόρτιση τους.

Για να απονεμηθεί ο βαθμός αποδοτικότητας στο αυτοκίνητο, ο αλγόριθμος συνυπολογίζει πληθώρα σημαντικών παραμέτρων: Τον βαθμό μετατροπής ηλεκτρικής ενέργεια σε αυτονομία του αυτοκινήτου, την ταχύτητα με την οποία η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί και άλλα χαρακτηριστικά όπως αντλίες θερμότητας, την έξυπνη ανάκτηση ενέργειας και την προετοιμασία της θερμοκρασίας της καμπίνας πριν από την εκκίνηση. Παράγοντες οι οποίοι είναι υψίστης σημασίας για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!