Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Οδηγικά βοηθήματα και Euro NCAP: Η BMW iX3 στην κορυφή
[Drive]: Οδηγικά βοηθήματα και Euro NCAP: Η BMW iX3 στην κορυφή

[Drive]: Οδηγικά βοηθήματα και Euro NCAP: Η BMW iX3 στην κορυφή

Πέρα από τις δοκιμές πρόσκρουσης που έχουν σφυρηλατήσει τη φήμη του, ο Euro NCAP παρέχει πλέον και αξιολόγηση στα βοηθήματα οδήγησης. Και αυτή είναι η πρόσφατη σειρά δοκιμών.

Ο EuroNCAP, γνωστός περισσότερο για τη δοκιμή νέων μοντέλων σε σκληρά τεστ πρόσκρουσης, από το 2018 έχει διευρύνει την γκάμα των δοκιμών του με την αξιολόγηση στα οδηγικά βοηθήματα στους αυτοκινητόδρομους. Συστήματα που σταδιακά ανοίγουν τον δρόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Αυτά τα οδηγικά βοηθήματα έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τον οδηγό να διατηρεί σταθερό τον ρυθμό του, διατηρώντας παράλληλα απόσταση ασφαλείας και εγγυώμενα ότι το αυτοκίνητο θα παραμένει κεντραρισμένο στη λωρίδα του.

Ο Euro NCAP ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για τα οδηγικά βοηθήματα και ότι δεν τίθεται θέμα υποκατάστασης του οδηγού. Για τον σκοπό αυτό, ο οργανισμός αξιολογεί επίσης τις συσκευές που διασφαλίζουν ότι το άτομο πίσω από το τιμόνι παραμένει ενεργό και κρατά τα μάτια του στον δρόμο.

Η παρουσία κάμερας που «παρακολουθεί» τον οδηγό εκτός από το σύστημα ανίχνευσης για την κίνηση στο τιμόνι κερδίζει επιπλέον πόντους στην τελική βαθμολογία.

«Αυτή η ισορροπία μεταξύ του βοηθήματος και της δέσμευσης (του οδηγού) είναι ζωτικής σημασίας. Τα αυτοκίνητα δεν είναι ακόμη ικανά για πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση και οι οδηγοί δεν πρέπει να παραπλανηθούν και να πιστέψουν ότι είναι», δήλωσε ο Michiel Van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!