Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Nürburgring: Το ρεκόρ γύρου σε κάθε κατηγορία [videos]
[Drive]: Nürburgring: Το ρεκόρ γύρου σε κάθε κατηγορία [videos]

[Drive]: Nürburgring: Το ρεκόρ γύρου σε κάθε κατηγορία [videos]

Παλιότερα, το ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση ήταν κατά δήλωση του επιχειρούντος. Αλλά πλέον, η διεύθυνση του Nürburgring εποπτεύει τη διενέργεια της προσπάθειας και τον χρόνο, επικυρώνοντας ή όχι ένα ρεκόρ.

Πρόσφατα είχαμε την επίτευξη ενός τέτοιου «πιστοποιημένου» ρεκόρ από το Tesla Model S Plaid. Το καλιφορνέζικο EV έθεσε εκ νέου το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην «κοντή» χάραξη της πίστας (20,6 km) που ισχύει εδώ και δύο χρόνια. H Tesla λοιπόν έγραψε χρόνο 7’ 30” 909, σχεδόν 12 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα απ’ ότι είχε γυρίσει η Porsche Taycan Turbo στην ίδια χάραξη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι λίγο ύστερα από τη χρονομέτρηση της Taycan, η διεύθυνση του Nürburgring δημιούργησε ένα πλαίσιο για τις προσπάθειες για ρεκόρ, αποφασίζοντας ότι οι χρόνοι εφεξής θα καταγράφονταν σε όλο το μήκος της πίστας, δηλαδή στα 20.832 μέτρα του. Και σε αυτή την απόσταση, το Tesla Model S Plaid γύρισε σε 7’ 35” 579.

O απόλυτος χρόνος στο Nordschleife ανήκει στην Porsche 919 Hybrid Evo με 5’ 19” 546!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρόδα, στούκα και κοπάνα στο Nürburgring του 1970 (video)

Εκτός όμως από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι της μόδας και στον αφρό της επικαιρότητας, μπόλικες είναι και οι άλλες κατηγορίες όπου έχουν καταγραφεί ρεκόρ γύρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!